Θεραπεία Ουλίτιδας

Θεραπεία Ουλίτιδας

Το στόμα μας είναι γεμάτο βακτήρια.

Με καλές πρακτικές στοματικής υγείας, όπως το καθημερινό βούρτσισμα και το νήμα, τα βακτήρια αυτά διατηρούνται υπό έλεγχο.

Η κακή στοματική υγιεινή όμως, μπορεί να επιτρέψει σε αυτά τα βακτήρια να συσσωρευτούν, προκαλώντας λοιμώξεις και ασθένειες των ούλων.

Στα αρχικά στάδια της νόσου των ούλων (γνωστή ως ουλίτιδα) τα ούλα γίνονται κόκκινα, πρήζονται και μερικές φορές μπορεί να αιμορραγούν.

Η θεραπεία ουλίτιδας είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη οδοντιατρική θεραπεία, κυρίως λόγω του εκλαϊκευμένου όρου που έχει επικρατήσει “καθαρισμός”.

Πρόκειται για πολύ ουσιαστική θεραπεία για προστασία απο τη φλεγμονή των περιοδοντικών ιστών (ούλα-ρίζες δοντιών-οστό γνάθου) αλλά και του οργανισμού γενικότερα. Είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας καθώς η εξέλιξη της νόσου (γνωστή ως περιοδοντίτιδα), οδηγεί σε οστική υποχώρηση  και άρα κινητικότητα και τέλος απώλεια των δοντιών.

Η θεραπεία ουλίτιδας γίνεται στο οδοντιατρείο, με συσκευή υπερήχων.

Είναι σχετικά ανώδυνη και διαρκεί περίπου 30’

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[/vc_column]

Υπηρεσίες