Χειρουργική στόματος

Χειρουργική στόματος

Τα εμφυτεύματα είναι μεταλλικά ομοιώματα ριζών κατασκευασμένα από τιτάνιο. Το τιτάνιο είναι μέταλλο πλήρως βιοσυμβατό και για αυτό χρησιμοποιείται σε όλο το φάσμα της ιατρικής (ορθοπαιδική, καρδιολογία κλπ). Στην οδοντιατρική αποτέλεσε πραγματική επανάσταση η αποκάλυψη της ιδιότητας του τιτανίου να ενσωματώνεται βιολογικά και λειτουργικά στα οστά των γνάθων.

Η αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν με εμφυτεύματα εξασφαλίζει ότι δεν τροχίζουμε τα διπλανά δόντια για στηρίγματα γέφυρας, επίσης αποφεύγεται η χρήση κινητών οδοντοστοιχιών, και τέλος σταματά την απορρόφηση των γνάθων που οδηγεί στο αντιαισθητικό γεροντικό πρόσωπο.

Ποσοστά επιτυχίας

Η διεθνής βιβλιογραφία δείχνει ότι η θεραπεία με εμφυτεύματα είναι πολύ ασφαλής με ποσοστά επιτυχίας 96% – 99%. Σε εικοσαετές επιστημονικές μελέτες τα ποσοστά επιβίωσης είναι 90% περίπου, ποσοστά ίσως και καλύτερα συγκρινόμενα με λοιπές οδοντιατρικές πράξεις.

Προετοιμασία – Σχεδιασμός

Με τον σωστό προσθετικό σχεδιασμό, ανάλυση εκμαγείων μελέτης, τον ακτινολογικό απεικονιστικό έλεγχο και την υψηλή χειρουργική κατάρτιση του ειδικού χειρουργού στόματος της κλινικής, η ομάδα μας φροντίζει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συντήρηση

Η καθημερινή στοματική υγιεινή με βούρτσισμα και μεσοδόντια βουρτσάκια 2 φορές την ημέρα, με ταυτόχρονη επανεξέταση και οδοντιατρικό καθαρισμό 2 – 3 φορές το χρόνο, δίνει μακροβιότητα και σταθερότητα στις εμφυτευματικές αποκαταστάσεις που σας παραδώσαμε.

 

Πλεονεκτήματα οδοντικών εμφυτευμάτων

  • Καμία απώλεια οστού, δημιουργία όμορφης εμφάνισης.
  • Καμία φθορά στα υγιή όμορφα δόντια.
  • Βελτιώνουν την ικανότητά σας να τρώτε μεγαλύτερη ποικιλία τροφών.
  • Βελτιώνουν την ομιλία.
  • Εύκολη φροντίδα-ακριβώς όπως τα φυσικά δόντια.
  • Θεραπεία με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

 

Γίνεται να τοποθετήσουμε την ώρα της εξαγωγής ένα εμφύτευμα;

Σε πολλές περιπτώσεις όταν υπάρχει απουσία φλεγμονής είναι δυνατό να έχουμε άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος ταυτόχρονα με την εξαγωγή του δοντιού.

 

Γίνεται να βάλουμε εμφυτεύματα και αμέσως να τοποθετήσουμε σε αυτά μεταβατικά δόντια για την αποκατάσταση της αισθητικής και στοματικής λειτουργίας; (Άμεση φόρτιση – Immediate Loading)

Εαν

  • είναι επαρκής η ποσότητα και καλή η ποιότητα του οστού
  • υπάρχει έλλειψη φλεγμονής
  • μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα ικανοποιητικού μεγέθους και σε ικανό αριθμό

Τότε ναι μπορούμε να τοποθετήσουμε στα εμφυτεύματα προσθετική μεταβατική εργασία προκειμένου ο ασθενής να μπορεί να ικανοποιηθεί αισθητικά και λειτουργικά όσον αφορά τη μάσηση. Συνήθως η μεταβατική αποκατάσταση παραδίδεται μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες ,οπότε ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Για να είναι επιτυχημένη η άμεση φόρτιση θα πρέπει η ομάδα (χειρουργός, οδοντίατρος αποκατάστασης και οδοντοτεχνικό εργαστήριο) να έχει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις.

Η ομάδα μας αρκετά χρόνια εφαρμόζει την άμεση φόρτιση με την ίδια επιτυχία όπως και στην καθυστερημένη φόρτιση ( 2-3 μήνες και πάνω)

 

Όταν το οστό δεν έχει τις ιδανικές διαστάσεις μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα;

Όταν δεν υπάρχει επαρκής όγκος οστού τότε θα πρέπει να εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνικές ανάπλασης (ανύψωση ιγμορείου, GBR, Block Graft) είτε πριν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και ύστερα από 4 μήνες και πάνω ανάλογα με την περίσταση να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα, είτε όταν είναι πολύ μικρό το οστικό έλλειμμα μπορεί να εφαρμοστούν τεχνικές ανάπλασης ακόμη και κατά την ώρα της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων.

Η ομάδα μας διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία στις τεχνικές αυτές.