Οδοντική χειρουργική

Οδοντική χειρουργική

Τα σφραγίσματα χρησιμοποιούνται για την πλήρωση μιας κοιλότητας, που προκαλείται από τερηδόνα. Τερηδόνα είναι το αποτέλεσμα της διάβρωσης των οδοντικών ιστών από τα οξέα που παράγουν τα μικρόβια που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος αποκατάστασης δοντιών.

Ο οδοντίατρός σας θα καθαρίσει την τερηδόνα και θα γεμίσει την κοιλότητα.

Πολλά διαφορετικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα οδοντικό σφράγισμα, συμπεριλαμβανομένου του αμαλγάματος αργύρου ή της σύνθετης ρητίνης.

Εάν το δόντι βρίσκεται κοντά στο μπροστινό μέρος του στόματός σας και είναι ορατό όταν μιλάτε ή χαμογελάτε, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό στο χρώμα του δοντιού για το σφράγισμα.

Σύνθετες ρητίνες (λευκό σφράγισμα): Πρόκειται για ένα νεότερο υλικό που χρησιμοποιείται για σφραγίσματα δοντιών και προτιμώνται από τα σφραγίσματα αμαλγάματος για μερικούς λόγους. Φαίνονται το ίδιο χρώμα με τα δόντια σας και δεν διαστέλλονται και συστέλλονται ή καταστρέφουν τα δόντια, όπως τα μεταλλικά σφραγίσματα. Ωστόσο, είναι εξίσου δυνατά και ανθεκτικά με τα μεταλλικά σφραγίσματα.