Ορθοδοντική

Ορθοδοντική

Υπάρχουν πολλοί τύποι ορθοδοντικών θεραπειών που διατίθενται σήμερα για την στοίχηση και την ευθυγράμμιση των δοντιών. Τα αφαιρούμενα “σιδεράκια” είναι μια επιλογή. Περιλαμβάνουν, κατά περίπτωση ασθενή, διαφανείς πλαστικούς νάρθηκες που εφαρμόζουν πάνω από τα δόντια σας.

Τα αφαιρούμενα σιδεράκια διαφέρουν από τα παραδοσιακά σταθερά σιδεράκια που χρησιμοποιούν βραχίονες και σύρμα. Είναι ελκυστικά σε πολλούς ανθρώπους επειδή είναι δυσδιάκριτα και μπορούν να αφαιρεθούν για λίγες ώρες την ημέρα. Οι αφαιρούμενοι νάρθηκες είναι μια επιλογή για ήπιες έως μέτριες ορθοδοντικές παθήσεις, μπορούν να ισιώσουν τα δόντια, να κλείσουν τα κενά μεταξύ των δοντιών και να βοηθήσουν στην ευθυγράμμιση της σύγκλισης σας. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή εάν χρειάζεστε σημαντική ορθοδοντική θεραπεία και γι΄αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ορθοδοντικό σας.

Ένα σχέδιο θεραπείας περιλαμβάνει πολλαπλούς νάρθηκες που αλλάζετε κάθε λίγες εβδομάδες. Αυτοί οι νάρθηκες ασκούν ελαφριά πίεση στα δόντια σας, ώστε να μετακινηθούν αργά στην ιδανική τους θέση.

Τα πλεονεκτήματα των αφαιρούμενων ναρθηκών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Η θεραπεία είναι αόρατη επειδή οι νάρθηκες είναι διαφανείς
  • Μπορείτε να τα αφαιρέστε, όταν βγαίεντε έξω για φαγητό ή ποτό
  • Μπορείτε να τα αφαιρέσετε για βούρτσισμα και νήμα
  • Είναι λιγότερο ακριβά από τα παραδοσιακά σιδεράκια
  • Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερες επισκέψεις με τον ορθοδοντικό

Πόσο συχνά πρέπει να τα φοράτε

Πρέπει να φοράτε τους αφαιρούμενους νάρθηκες, για 20 ή περισσότερες ώρες την ημέρα. Ο ορθοδοντικός σας θα ελέγχει τακτικά την πρόοδο του στόματός σας για να βεβαιωθεί ότι οι αφαιρούμενοι νάρθηκες λειτουργούν σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας σας.